Vi har 957 besökare och inga medlemmar online

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

kaffekopp-apple41Ett vanligt problem hos amatörmålaren är avsaknad av kontrast i verken. Kanske beror det på för lite tecknande, valör-teckning (med blyerts) är ett bra sätt att träna upp känslan för skillnader mellan mörkt och ljust. Teckna mycket är ett allmänt gott råd, det är grunden för allt bildskapande. Skillnader i valörer är en viktig del av upplevelsen av en målning. Kolorit i alla ära, men utan konstrast blir ofta en föreställande målning platt och tråkig.

Här är ett lite enkelt exempel på ett akvarell-motiv som kan träna upp känslan för valörer. Det är också en bra träning i vått i vått teknik. Målningen är gjord på Whatman 280 gr papper men i stort sätt endast elfenbenssvart.

STEG 1

Välj ut några vita föremål, jag tog en kaffekopp med fat och en liten skål. Placera dem på ett vitt underlag. Välj en ljus-källa som ger tydliga skuggor, jag använde en vanlig skrivbords-lampa.

Teckna upp motivet. Måla en bakgrund, var noga med linjerna i koppen och skålen, du skapar dessa med hjälp av bakgrunden. Om du målar extremt flödigt skapar färgen vackra mönster. Endast svart färg används.

kaffekopp-apple11

svenfrdeitptrues

Annonser

Utställningar och kurser

Akvarellkurs i Lund för Eri...

februari
måndag
5
Kursen innefattar: Materialkunskap: penslar, papper, färger och tillbehör. Färglära och pigmentkunskap. Grundläggande målningstekniker....

Akvarellkurs i Toscana med ...

maj
lördag
26
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er...