Vi har 953 besökare och inga medlemmar online

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

5 a1Akvarellen från Hospitalsgatan i Lund är målad på Arches papper med:

  • Ftaloblått
  • Manganblått
  • Bränd sienna
  • Kinakridonrött
  • Obränd sienna
  • En varm azo-gul

Det är ovanligt många olika färger i en och samma målning för att vara mig. Jag vill ha så få som möjligt. I den här målningen behövdes det så här många tyckte jag när jag gjorde den.

1 a1

En bra teckning är grunden för sånt här måleri. Det går inte att måla ett stadsmotiv av det här slaget på ett ungefär. Varje linje i bilden som har någon betydelse måste tecknas, annars går det år skogen. Teckningen är det skelett som akvarellen hängs upp på, utan skelett blir det inte så mycket av resten av kroppen.

Jag börjar med det i bilden är längst bak, när jag målar det, skapas samtidigt formen på det som ligger framför, i det här fallet skapar himlen konturerna för de bakre hustaken.

Himlen är målad med manganblått + ftaloblått, för de gråa skuggorna i molnen är bränd sienna inblandad i den blå färgblandningen.

1 b1

svenfrdeitptrues

Annonser

Utställningar och kurser

Akvarellkurs i Lund för Eri...

februari
måndag
5
Kursen innefattar: Materialkunskap: penslar, papper, färger och tillbehör. Färglära och pigmentkunskap. Grundläggande målningstekniker....

Akvarellkurs i Toscana med ...

maj
lördag
26
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er...