Vi har 958 besökare och inga medlemmar online

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

 Denna artikel skrevs för flera år sedan, då gick det inte köpa Daniel Smith´s färger i Sverige. Numera finns många butiker som har dessa i sitt sortiment. 

Den akvarellmålare som är genuint intresserad av pigment hittar en guldgruva i Daniel Smith´s sortiment. Naturliga pigment tillverkade av mineraler från hela världen finns att välja bland.

Även den som inte har ett intresserad av dessa mycket speciella färger kan finna ett stort utbud av traditionella akvarellpigment i deras utbud. Ibland benämns Daniel Smiths akvarellfärger som ”världens bästa”. Det är en beskrivning som jag inte kan verifiera, men de är de bästa färger jag har använt, och i mitt tycke, överlägsna allt som går att uppbringa på den svenska marknaden.

Daniels Smiths färger säljs inte i Sverige, faktumen är att de inte ens säljs över disk över disk i Amerika (med ett undantag). Det finns endast ett sätt att få tag i dem: via hemsidan danielsmith.com.

Erfarenheter och kostnader

Jag har nyligen importerat en del färger från dem, det blev inte billigt men jag tycket att färgerna är värda vart enda öre. Jag beställde 39 färger, en tom låda för helkoppar samt tio tomma plastkoppar i helkoppsformat.

Efter det att jag gjort beställningen från hemsidan dröjde det några timmar innan jag fick ett mail med den totala kostnaden, inklusive frakt till Sverige. Jag accepterade fraktkostnaden genom att svara på mailet.

Två veckor senare fick jag en avi från posten, det var bara att hämta ut mot betalning av moms och tullavgifter.

Den totala kostnaden blev i snitt ca. 130 kr per tub. Det är inte billigt men inte dyrare än t.ex. W&N tuber i samma storlek.

Kostnader

Hela beställningen om 39 färgtuber och en metallåda kostade $29 i frakt.

Tullavgiften för färg är 10%.

Svensk moms ger en ytterligare kostnad på 25%.

Om du känner någon i USA som kan beställa färgerna och sedan skicka dem till dig som gåva slipper du dessa kostnader.

Service

Min vana trogen strulade jag till beställningen och bad i efterhand att få ändra. Korrespondens via mail var enkel och rak. Alla mina förändringar ordnades på ett enkelt sätt utan problem. Jag tycker att bemötandet var vänligt och tillmötesgående. En servicenivå vi inte är vana vid i Sverige.

Fantastiska pigment

Jag har endast gjort en enkel testa med färgprover av mina nyköpta Daniel Smith färger, en kortfattad beskrivning följer här. 

svenfrdeitptrues

Annonser

Utställningar och kurser

Akvarellkurs i Lund för Eri...

februari
måndag
5
Kursen innefattar: Materialkunskap: penslar, papper, färger och tillbehör. Färglära och pigmentkunskap. Grundläggande målningstekniker....

Akvarellkurs i Toscana med ...

maj
lördag
26
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er...