Vi har 949 besökare och inga medlemmar online

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Efternamnet förpliktigar när Mia från och med i morgon (8/4) ställer ut för första gången sedan hon återkom till Arvika efter 14 år på bohuslänska Skaftö.

– Det var lugnare att ställa ut i Bohuslän, där fanns ju bara en Stuart-Beck, säger Mia med ett leende. Här finns ju även brorsan Kaj och syster Jessica och annan anknytning till min familj. Jag känner trycket, skönt att Marita är med.

Ö-värld

Mia har flyttat en hel del i sitt liv och är lite av en levnadskonstnär. På Skaftö – där teveserien Saltön spelades in – trivdes hon gott men när medelåldern på ursprungsbefolkningen steg allt mer samt att sommargäster köpte upp allt flera hus tog hon beslutet att flytta hem. Också i detta spelade Marita en roll.

– Även om Kaj och Jessica också drog hade jag aldrig flyttat om inte Marita funnits.

Grannar

Nu ställer kompisarna och grannarna ut tillsammans på "Galleri 39". Mia har köpt hus i Dalen utanför Arvika i trakter där Marita finns sedan tidigare. ”Speciellt att trampa mark där man gått i skolan”, säger Mia.

På Galleri 39 bjuder återkommaren på akvarell, tusch, kol och skulptur. Det syns i flera målningar att hon och Jessica är syskon. Marita bjuder på skåp och ljusstakar av både beprövat märke men även med nya inslag.

– Skåpet med grönsaker på är nytt, jag har målat direkt på träet och ristat ut runt motivens kanter. Byrån med löv är också nytt, lövsorten står på lådornas baksidor.

Fria

En ny modell av fåglar finns också med i utbudet av fantasieggande ljusstakar och det är mera färg i hennes finurliga skåp. Även i den kreativa lampkronan finns fågelmotiv. Tre fria kvinnor spelar dessutom roll – och boll.

– Yes, kvinnorna har roligt. Lite feminism.

Logga in för att lämna kommentar
  • Inga kommentarer hittades
svenfrdeitptrues

Annonser

Utställningar och kurser

Akvarellkurs i Lund för Eri...

februari
måndag
5
Kursen innefattar: Materialkunskap: penslar, papper, färger och tillbehör. Färglära och pigmentkunskap. Grundläggande målningstekniker....

Akvarellkurs i Toscana med ...

maj
lördag
26
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er...